Oświadczenie Legii w sprawie Emreliego

W związku z pojawiającymi się przekazami medialnymi dotyczącymi relacji między Legią Warszawa i jej zawodnikiem Mahirem Emrelim, informujemy, że Mahir Emreli ma obowiązujący kontrakt i jest zawodnikiem klubu. Legia wielokrotnie wzywała zawodnika do powrotu do klubu i ponownego wykonywania obowiązków wynikających z kontraktu, jak również oferowała zawodnikowi wszelkie niezbędne wsparcie. Klub cały czas dąży do porozumienia i prowadzi rozmowy z zawodnikiem oraz jego przedstawicielami. Jednocześnie klub nie będzie ujawniał ich treści oraz ustaleń, mając na względzie ich poufny charakter i dobro negocjacji. Informujemy także, że nie będziemy publicznie odnosić się do wypowiedzi medialnych przedstawiciela zawodnika Pana Anila Dincera, które zawierają szereg nieprawdziwych insynuacji i twierdzeń, niemających jakichkolwiek podstaw faktycznych ani prawnych.
za:Legia.com

Zambijski sędzia zakończył mecz Tunezji z Mali w... 85. minucie!

Świeżutka akcja z Pucharu Narodów Afryki! Tam to dopiero odchodzą niezłe akcje! :)

Brzęczek wcale nie ma pewnej roboty w Kosowie

Wojtkowski wylądował na Cyprze

Rumuński Ronaldo ma ofertę z Legii

Idę na ugodę z klubem. Rezygnuję z zaległości i pod koniec stycznia będę wolnym piłkarzem. Jestem jednym z kapitanów zespołu i nie chciałem stawiać sprawy na ostrzu noża. Chcę pomóc klubowi, choć od pięciu miesięcy mi nie płaci. Sprzedałem samochód żeby spłacić razy za mieszkanie, które kupiłem w Braszowie. Gdziekolwiek trafię będę ambitnie reprezentować nowy klub. Nie chcę tu zostać. Mam jeszcze szanse, żeby wyrobić sobie nazwisko. Mam nadzieję, że na koniec miesiąca uda mi się zmienić klub. Mam dwie propozycje - z niemieckiego Greuther Furth i z mistrza Polski Legii Warszawa.
Ronaldo Deaconu za:sport.interia.pl

Kulesza spotka się z Nawałką!

Prezes Polskiego Związku Piłki Nożnej, Cezary Kulesza, skontaktował się z Adamem Nawałką w sprawie rozmów na temat prowadzenia reprezentacji Polski. Panowie mają się spotkać i porozmawiać jeszcze w tym tygodniu.
za:meczyki.pl

W Paryżu nie ma regularności